Bogdanović nije mogao sam: Francuzi u četvrtfinalu
Foto: EPA

Hrvatska ispala sa Mundobasketa

Bogdanović nije mogao sam: Francuzi u četvrtfinalu

Edmir Škorić

Francuska je u susretu osmine finala Mundobasketa savladala Hrvatsku rezultatom 69:64.

Hrvatska je sjajno otvorila meč, pa je prvu četvrtinu dobila rezultatom 15:7. Jako neefikasna bila je i druga dionica. 

Hrvatska je imala vodstvo do sredine druge četvrtine, ali Francuzi 7:0 serijom prave preokret i uspijevaju da odu na odmor sa minimalnom prednošću (23:22). 

Katastrofalno su izabranici Jasmina Repeše odigrali treću dionicu. Francuska je dominirala, popela se na dvocifrenu prednost, te na kraju treće četvrtine rezultat je glasio 46:34, mada su u jednom trenutku Francuzi imali i plus 16.

Uspjeli su Hrvati da se vrate, primaknu na minus šest u završnici, ali Bojan Bogdanović nije mogao sam. Iako je imao i pomoć Tomića u zadnjoj četvrtini, Francuska je na kraju slavila sa 69:64.

Bogdanović je pogodio trojku na 52 sekunde do kraja, te je doveo utakmicu u neizvjesnost (66:64). Imali su Hrvati napad, Bogdanović je pokušao i promašio za tri, a na drugoj strani Heurtel pogađa dva slobodna bacanja za 68:64.

Fournier i Batum su predvodili Francusku sa 13, odnosno 14 poena, dok je Gelabale dodao 11 poena.  Hrvatskoj su nedovoljna bila 27 poena Bogdanovića, kome je nesebičnu podršku dao i Tomić sa svojih 17 poena, no izostala je realizacija ostalih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.