Bogičević: Znam šta me čeka u Željezničaru
Bljesak

Defanzivac se vratio na Grbavicu

Bogičević: Znam šta me čeka u Željezničaru

FK Željezničar je uspješno okončao pregovore sa Jadrankom Bogičevićem (32) koji je u klupskim prostorijama stavio paraf na dvogodišnji ugovor. 

Ovom iskusnom defanzivcu ovo je ujedno i povratak na Grbavicu. Navijačima Željezničara je ostao upamćen kao igrač koji je uvijek davao svoj maksimum u plavom dresu, a njegove prve impresije su iste kao kada je 2010. godine stigao iz Modriče Maxime. 

"Prvi dojmovi su zaista fenomenalni, kao i prvi put. Znam dobro u kakav klub dolazim, šta me čeka i vjerujem da će moj povratak dobro doći i Željezničaru u nastavku sezone", kazao je Bogičević na samom početku razgovora za SportSport.ba, dodavši: 

"Nije bilo dileme kada su me zvali ljudi iz Željezničara. Bila je to obostrana želja, a presudio je naš interni razgovor i moja želja da svoj život nastavim u Sarajevu. Tu sam preko pet godina i ovaj grad mi je zaista prirastao srcu. Zato su sve ostale ponude pale u vodu", dodao je iskusni Bogičević. 

Kada su u pitanju ambicije Željezničara, Bogičević kaže: 

"Želji nije mjesto da bude na šestom mjestu. Splet okolnosti je rezultirao da budemo u ovakvoj situaciji, ali trebamo gledati naprijed i nadati se da ćemo biti znatno bolji na proljeće. Upoznat sam sa kvalitetom ekipe i ovakav Željezničar zaslužuje više." 

Bogičević u Željezničar dolazi iz Olimpica u kojem je proveo godinu dana. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svoju epizodu u Olimpicu komentarišem kao uspješnu s obzirom da smo po prvi put u historiji izborili plasman na evropsku scenu i osvojili Kup. Znamo kakvi su klubovi u prošlosti osvajali to prestižno takmičenje. Međutim, jedinu mrlju na taj period stvara to što sam ja izdvojen kao krivac za trenutno stanje Olimpica i na meni su se kola slomila. Drago mi je što sam ljudskim razgovorom izgladio to i ne želim se više vraćati na taj period. Olimpicu želim sve najbolje", istakao je Bogičević na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi