Bojan Krkić se prisjetio: Bio sam žedan, a nisam mogao da uzmem flašu vode

Prvi dan u Barceloni

Bojan Krkić se prisjetio: Bio sam žedan, a nisam mogao da uzmem flašu vode

E. Škorić

Bojan Krkić se još jednom, ovaj put za francuski L'Equipe, prisjetio dana koje je proveo u Barceloni.

Krkić je danas na posudbi u Alavesu i ima 28 godina, no kao dječak je došao u Barcelonu i bio je član katalonskog diva nekoliko godina, ali jasno je da nije do kraja iskoristio potencijal koji je imao.

"Malo se sjećam prvog dana u Barceloni. U svlačionici nisam smio ništa napraviti. Čak sam bio žedan, gledao sam u boce s vodom, ali nisam smio da ih uzmem kako ne bih nešto zeznuo", prisjeća se Krkić, koji je u to vrijeme bio sa Messijem, Xavijem ,Iniestom, Puyolom...

Imao je i napad panike pred debi u dresu Španije u februaru 2008. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Osjećao sam tjeskobu i morao sam odustati. U meni je sve eksplodiralo. Tada sam odlučio da ne idem na Euro 2008 i morao sam da se malo povučem iz nogometa. Ta odluka nije bila baš najbolja", kazao je Krkić.

Osim u Barceloni, igrao je još u Romi, Milanu, Ajaxu, Stokeu i Mainzu, te sada Alavesu, a za Španiju je stigao da upiše samo jedan nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti