Bojan Marković novi član azerbejdžanskog Ravana

Ništa od povratka u Borac

Bojan Marković novi član azerbejdžanskog Ravana

D. Kurbegović

Iako se u posljednje vrijeme pojavila mogućnost povratka Bojana Markovića u banjalučki Borac, ta je opcija definitivno otpala.

Nakon dvije godine igranja za izraelsku Hapoel Beer Shevu, 29-godišnjem defanzivcu je istekao ugovor, te je napustio klub iz Izraela.

Budući da je igrao dosta dobro pojavilo se zanimanje nekoliko inostranih klubova, te Borca iz Banja Luke, koji je bio zainteresovan da u svojim redovima ponovo vidi svog nekadašnjeg stopera. Marković se međutim ipak odlučio na odlazak u Azerbejdžan što je potvrdio i za SportSport.ba.

"Došla mi je ponuda koja je finansijski dobra i prihvatio sam poziv menadžera, te otputovao za Azerbejdžan. Nakon što sam prošao medicinske testove, potpisao sam ugovor na godinu i po dana s ekipom Ravan Bakua, koja se nalazi na devetom mjestu njihove lige. Zadovoljan sam izborom nove sredine, ljudi ovdje dosta ulažu u nogomet, dosta je stranaca, a posebno Brazilaca tako da je i kvalitet lige na višem nivou", ističe rođeni Zeničanin.

Da nije potpisao za klub iz Bakua, vjerovatno bi se vratio u Borac.

"Imao sam kontakt s ljudima iz Borca i vjerovatno bi se vratio u Banja Luku da nisam otišao u Azerbejdžan. Nadam se da će Borac kao i zenički Čelik odigrati kvalitetno u nastavku sezone, te se eventualno plasirati u Evropu. Zenica i Banja Luka su sredine s velikom armijom navijača i svake sezone klubovi se moraju boriti za Evropu, ali zbog velikih finansijskih dugova čini mi se da to iz godine u godinu počinje biti veliki zalogaj". 

"Period igranja u Čeliku i Borcu nikada neću zaboraviti, te se nadam da ću karijeru završiti u jednom od ta dva kluba", završio je razgovor za SportSport.ba Bojan Marković bivši igrač Rudara iz Ugljevika, Čelika iz Zenice, Sparta Nalčika, Pannseraikosa, Borca, te Hapoela.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.