Bojan Marković raskinuo ugovor sa Čelikom

Karijeru nastavlja u inostranstvu

Bojan Marković raskinuo ugovor sa Čelikom

D. Kurbegović

Nakon što je danas ugovor s klubom s Bilinog polja potpisao defanzivac Senad Husić, jedan igrač je u dogovoru s klubom odlučio da raskine ugovor s crno-crvenima.

Bojan Marković 31-godišnji stoper, koji je bio standardan u prošloj polusezoni, nakon što mu je trener kazao da ne očekuje veliku minutažu u nastavku sezone odlučio je sporazumno raskinuti ugovor. Kako saznajemo,  ovaj Zeničanin je oprostio dio duga Čeliku, a zauzvrat je dobio čiste papire. On će svoju karijeru nastaviti u inostranstvu, a u narednim danima će biti i poznato ime kluba.

Iskusni stoper pored Čelika u svojoj karijeri nastupao je još za Mladost, Borac, Slaviju, Rudar u napij zemlji, te za ruski Spartak Nalchik, azerbejdžanski Ravan Baku, grčki Panserraikos, izraelsku Hapoel Ber Shevu, te rumunjski CSMS lasi. U prošloj sezoni za Čelik je odigrao 15 utakmica u Premijer ligi, te se jednom uspio upisati u listu strijelaca.

Zeničani će tako u nastavak sezone najvjerojatnije krenuti s Jusićem, Džidićem Durakovićem i Jurkovićem na pozicijama stopera. Do kraja sedmice pored angažovanja Aldina Džidića i Mahira Karića, rukovodstvo kluba svim silama pokušava dogovoriti povratak Adnana Zahirovića i Harisa Dilavera na Bilino polje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednim danima očekuje se da i šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović obznani na koga to ne računa u drugom dijelu sezone, te koji igrači mogu napustiti Čelik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi