Bojan Skoko ostao bez  bh. državljanstva!

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH

Bojan Skoko ostao bez bh. državljanstva!

Bojan Skoko, po svemu sudeći, ipak neće nastupiti u državnom dresu rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ovo je epilog danas održane sjednice Vijeća ministara BiH.

Iako je vrsni rukometaš Bojan Skoko davno izrazio želju da zaigra za nacionalni tim Bosne i Hercegovine, iako ga je selektor BiH Halid Demirović u više navrata stavljao na spisak pozvanih reprezentativaca, od toga, najvjerovatnije, neće biti ništa.

Ne, nije se Skoko predomislio, a nije ni Demirović, koji je u nedavnom razogovoru za najčitaniji sportski portal u Bosni i Hercegovini, SportSport.ba, izjavio kako računa na usluge ovog sjajnog rukometaša u predstojećim susretima kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Austriji 2010. godine.  

I pored sve dobre volje svih zainteresovanih strana, Vijeće ministara, na čelu sa predsjedavajućim Nikolom Špirićem, nije zašlo za shodno da Skoki da bh. državljanstvo, iako on ispunjava sve potrebne i zakonom predviđene uslove.

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara „predmet“ Skoko nije stigao na dnevni red. Razlog: Ne postoji pravilnik o davanju državljanstva, odnosno nisu usvojene izmjene i dopune postojećeg. Drugim riječima, samo se tražio razlog, pa kakav god on bio, da se Bojanu Skoki ne dadne državljanstvo.

I šta reći nakon još jednog u nizu postupaka nadležnih državnih institucija koje rade kontra sebe, odnosno kontra države i državnih interesa? Možda samo „ne do' Bog nikom“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije