Bojiću 6, Mrvaljeviću 3 mjeseca suspenzije

Bojiću 6, Mrvaljeviću 3 mjeseca suspenzije

Adnan Beganović

Disciplinski sudija rukometnog saveza Slovenije izrekao je kazne učesnicima incidenta na utakmici između Gorenja i Cimosa koja je odigrana 6. maja u Velenju. 

Na pomenutoj utakmici momčad Gorenja upisala je pobjedu (27:26), ali dešavanja na terenu zasjenila su ona na tribinama nakon utakmice.

Disciplinski sudija je donio odluku da je momčad našeg Adnana Harmandića kao domaćin susreta odgovorna za pomenute incidente, te da zbog toga u kasu rukometnog saveza Slovenije mora uplatiti 1.700 eura, ko i da naredne dvije utakmice ne smije igrati pred svojim navijačima.

Pomočni trener Gorenja, Ante Bojić, kažnjen je sa šest mjeseci zabrane obavljanja dužnosti u rukometu, dok je postupak protiv šefa stručnog štaba Gorenja Ivice Obrvana i igrača Cimosa Alena Blaževića obustavljen, jer disciplinski sudija zahtjeva dodatne izjave.

Rukometaš Cimosa Draško Mrvaljević kažnjen je sa tri mjeseca zabrane igranja.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.