Bojinov 11. pojačanje Sportinga

Kontroverzni Bugarin opet promijenio klub

Bojinov 11. pojačanje Sportinga

Bugarski reprezentativac Valeri Bojinov, novi je član lisabonskog Sportinga.

Došao je iz Parme uz obještećenje od 2,5 miliona eura što je pomalo pokazatelj i silazne putanje karijere jer je svojevremeno 2005. iz Leccea došao u Fiorentinu za 14, a 2007. iz Firence u Manchester City za 8. Još je nastupao za Juventus, a ovaj napadač koji je tokom karijere imao dosta skandala, za A tim Bugarske je odigrao 35 utakmica i postigao je 7 golova.

Bojinov je 11 pojačanje Sportinga za slijedeću sezonu, a prije njega su došli Rodriguez (Braga), Arias (Equidad, Ecuador), Onyevu (Milan), Aguiar (Dinamo Mos.), Schaars (Alkmar), Rinaudo (Gimnasia La Plata), Carillo (Alianza Lima), Van Wolfskwinkel (Utrecht), Boeck (Maritimo) i Rubio (Colo Colo) za koje su ukupno platili 11,8 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti