Bojinov godinu dana u Parmi

Bojinov godinu dana u Parmi

Edmir Škorić

"Novi kolač" italijanske Serije A, Parma, u svoje je redove dovela bugarskog napadača Valeri Bojinova (23). Iako još nema službene potvrde, koja se očekuje večeras, Bojinov će u Parmi provesti čitavu sezonu kao posuđen igrač.

Čelnici Parme u namjeri da obezbijede visok plasman, po mogućnosti ostanak u ligi, pojačali su svoje redove napadačem Bugarske i Manchester City, Valeri Bojinovom. 23-godišnji Bojinov narednu sezonu bit će posuđen Parmi, obzirom da na Eastlandsu posjeduju garnituru kvalitetnih napadača (Tevez, Robinho, Santa Cruz, Adebayor).

"Želim se zahvaliti Cityju. Italija je moj drugi dom i također želim da se zahvalim Parmi na ukazanom povjerenju", istakao je Bugarin.

Iako je bugarski reprezentativac zadnju godinu proveo na Otoku, cijelu fudbalsku karijeru vezan je za Italiju. Karijeru je počeo 2004. godine u Lecceu, potom igrao za Fiorenitnu i Juventus. Treba istaknuti da je u 22 utakmice postgao 5 golova za selekciju Bugarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.