Bojinov zvanično u Parmi

Serie A

Bojinov zvanično u Parmi

Bugarski napadač Valeri Bojinov i zvanično je postao igrač Parme. Bugarin je prethodnu sezonu nastupao za ovaj klub kao posuđeni igrač Manchester Cityja, a danas je Parma otkupila njegov ugovor.

Bojinov je u City stigao prije tri godine nakon sjajnih sezona u Fiorentini i Juventusu, ali je zbog povrede odigrao mali broj utakmica za City. Prošle sezone je igrao na posudbi u Parmi, odigrao je vrlo dobro, što je natjeralo čelnike kluba sa Ennio Tardinija da otkupe njegov ugovor.

„Sretan sam što se konačno završilo ono o čemu se govorilo još od januara“, rekao je Bojinov nakon postignutog dogovora. Predsjednik Parme Tommaso Ghirardi je rekao kako će u srijedu Bojinov potpisati ugovor te će formalno biti predstavljen kao prvo pojačanje Parme za narednu sezonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.