Bojo spasio čast Viteza: Svaku utakmicu shvatam ozbiljno

Mladi napadač zaigrao sjajno

Bojo spasio čast Viteza: Svaku utakmicu shvatam ozbiljno

Samir Mlaćo

Da su ranije igrali kao u prethodna dva kola nogometaši Viteza danas bi vjerovatno 'kovali' planove za novu sezone Premijer lige BiH.

Ovako, u narednoj sezoni će igrati Prvu ligu Federacije BiH, a junak tima iz Viteza u posljednja dva kola bio je mladi napadač Petar Bojo koji je i najkorisniji igrač Viteza. Naime, Bojo ove sezone pogodio za Vitez u duelu protiv Mladosti (2:2), GOŠK-a (1:1), dva puta potiv Borca (2:0), te u subotu protiv Čelika (0:1).

Vitezu je tako donio osam bodova, od ukupno 15 koliko na svom kontu ima ovaj tim kolo prije kraja još jedne sezone.

Sretan je zbog pobjede u Zenici i pobjedonosnog pogotka.

"Osvarili smo pobjedu, iako je Čelik htio završiti sezonu pred svojom publikom pobjedom. Bolje smo ušli u utakmici i zasluženi slavili. Svaka pobjeda je posebno zadovoljstvo, pa tako i ova", kaže Bojo na početku razgovora za SportSport.ba.

Maksimalno je iskoristio priliku koju mu je ukazao trener Ivica Bonić i pokazao svoje kvalitete.

"Zahvaljujući većoj minutaži i kontinuitetu utakmica opuštenije sam ulazio u utakmice i time stvorio sebi priliku da pokažem kvalitete. Svaku utakmicu shvatam ozbiljno jer želim da napredujem u svojoj karijeri".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nosio je dres kadetske i juniorske reprezentacije BiH, a priznaje da se nada i pozivu u mladu reprezentaciju naše zemlje.

"Prošao sam sve reprezentativne selekcije i bila bi mi čast da igram za mladu reprezentaciju i nadam se da ćemo igre proći zapaženo kod selektora. Ukoliko bi mi se takva prilika ukazala svojim trudom i igrom sigurno bih opravdao ukazano povjerenje", dodao je 20-godišnji Bojo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi