Nekadašnji golgeter naše reprezentacije

Bolić: U Brazil sam otišao povrijeđen i bez kopački

S. Mlaćo

Za reprezentaciju je odigrao 51 utakmicu i zabio 22 pogotka, ali svaki od njih ostao je u posebnom pamćenju za sve naše navijače.

Elvir Bolić, karijeru je počeo u Čeliku, ali vrlo rano okušao se u Crvenoj Zvezdi, a zatim i u Turskoj.

Igrao je za dva najveća turska kluba, Fenerbahče i Galatasaray, ali u državnom dresu je uvijek davao posljednji atom snage. Sa svojim nekadašnjim saigračima, danas prijateljima, družio se na manifestaciji "I Tirana i Marakana", ali zbog povrede nije mogao nastupati.

"Drago mi je što sam tu i što imam priliku da budem sa ovim momcima. Malo sam se povrijedio i nisam mogao da igram, ali bitno je da sam tu. Javnost ne smje da zaboravi ove momke jer je većina njih učestvovala u stvaranju i prvim koracima reprezentacije", istakao je Bolić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Popularnog Bolu smo zamolili da nam se prisjeti jednog momenta koji mu je ostao u posebnom sjećanju, kada je reprezentacije, odnosno utakmice i okupljanja, u pitanju.

"Bilo ih je puno. Svako okupljanje je imalo jako lijepih momenata i anegdota, a u prvim momentima smo imali polu amatarske stvari. Kada samo išli na utakmicu sa Brazilom ja sam došao povrijeđen, ali nas je bilo devet i ja sam otišao bez kopački i opreme. Igrao sam u kopačkama rahmetli Hukića, tada našeg pomoćnog trenera i Brazilu smo pružili dobar otpor. Generalno, bilo je više emocija i puno više svega", kaže naš sagovornik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi