Bologna se udaljila od opasne zone

Diamanti i Ramirez za tri boda

Bologna se udaljila od opasne zone

Nogometaši Bologne došli su do sigurne pobjede nad Fiorentinom u okviru zaostale utakmice 21. kola italijanske Serije A.

Stadion Renato Dall'Ara dočekao je momčadi Bologne i Fiorentine, a semafor je nakon 90 minuta pokazivao rezultat 2:0 u korist domaćih. Alessandro Diamanti je doveo Bolognu u vodstvo u 30. minuti. Italijanski napadač je izašao sam na Artura Boruca, potonji brani, ali lopta se ponovo odbija do Diamantija koji drugi put ne promašuje.

Na drugi pogodak se čekalo do samog kraja prvog dijela, a tada je na scenu stupio Gaston Ramirez. Marco Di Vaio je lijepo uposlio Urugvajca, a ovaj pravim remek djelom udvostručuje prednost ekipe Stefana Piolija. Na predah se otišlo sigurnom vodstvom Bologne.

Već nakon pet minuta drugog poluvremena Ruben Olivera dobiva direktni crveni karton i tada je bilo jasno da Fiorentina neće moći do preokreta. Domaći su pametno čuvali loptu, ne dozvolivši Violama niti jednu ozbiljniju priliku.

Bologna je ovom pobjedom pobjegla iz opasne zone, a treba istaći i da im je ovo sedma uzastopna utakmica bez poraza. Čini se da je Fiorentina zapala u mini krizu, jer je ovo momčadi Delio Rossija drugi uzastopni poraz bez postignutog gola.

Seria A, 21. kolo:
Bologna - Fiorentina 2:0 (Diamanti 30, Ramirez 43)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti