Bolt odbio Mustedanagića: Ništa od selidbe na Maltu
Najveći sprinter svih vremena tijekom karijere je osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja, te 11 zlata na svjetskim prvenstvima. Sada se okrenuo fudbalu i pokušava napraviti nešto u ovom sportu (Foto: EPA)

Ponuda Vallette odbijena

Bolt odbio Mustedanagića: Ništa od selidbe na Maltu

Midhat Šljivak

Legendarni jamajčanski atletičar Usain Bolt (32) odbio je ponudu malteške Vallette koja mu je ponudila dvogodišnji ugovor.

Sportski direktor ovog tima Adino Mustedanagić, sin legende zagrebačkog Dinama Džemala Mustedanagića, ponudio je Boltu dvogodišnju saradnju, ali Jamajčanin je to odbio.

"Veliko je zanimanje za Usaina. Imamo dosta sličnih ponuda, ali mogu potvrditi da karijeru neće nastaviti na Malti", rekao je Boltov menadžer Ricky Sims.

Bolt već mjesecima trenira sa australskim Central Coast Marinersima. U posljednjem pripremnom meču je zabio i dva gola, ali još uvijek nije dobio ugovor.

Ne zna se još uvijek šta će biti sa najboljim atletičarem svijeta koji je odlučio da se nakon sprinterske karijere posveti velikoj ljubavi - fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi