)
Bolton želi Muambi omogućiti aktivnost u nogometu

Poslovna ponuda

Bolton želi Muambi omogućiti aktivnost u nogometu

Edmir Škorić

Iako je u srijedu rekao zbogom aktivnom igranju nogometa, 24-godišnji Fabrice Muamba i dalje ima priliku biti dio najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Muamba je prije otprilike pola godine doživio veliku nesreću. Doživio je srčani udar u FA Cup utakmici između Boltona i Tottenhama, te je bio čak i klinički mrtav čak 78 minuta. Mnogi su bili uvjereni u crni scenarij, no čudesno se Muamba izvukao iz svega.

 

Izjavljivao je da bi volio ponovo zaigrati nogomet, ali je u srijedu ipak saopćio da više neće trčati zelenim travnjacima. No, njegov posljednji klub, Bolton, odlučio mu je ukazati priliku da ostane vezan za nogomet...

 

Naime, u klubu namjeravaju ponuditi Muambi program koji bi mu omogućio da radi u nogometu i ostane aktivan u tom svijetu.

 

"Ako želi da bude i dalje dio našeg kluba, te ga zanimaju stvari o treniranju i poslovanju, bit će mi drago da mu pomognem. Mi smo obiteljski klub, pa naravno da želimo pomoći ljudima koji su na neki način povezani s nama. Fabrice zna da ima širom otvorena vrata našeg kluba", rekao je Boltonov trener Owen Coyle i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Bilo bi mi zadovoljstvo u svako doba dana surađivati s njim. Volim ga i jasno da se ti osjećaji nikad neće promijeniti. Naravno, Fabrice mora odlučiti što dalje. Mi ga čekamo raširenih ruku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.