Bomba iz Turske: Stigle dvije ponude za Višću

Reprezentativac napušta Bašahšehir

Bomba iz Turske: Stigle dvije ponude za Višću

Sve je izvjesnije da ćemo Edina Višću naredne sezone gledati na terenima Bundeslige.

Bh. reprezentativac od 2011. nastupa za Bašakšehir, iz sezone u sezonu za ovaj klub pruža fenomenalne partije, a sudeći prema napisima inostranih medija, epizodi u Turskoj će doći kraj na kraju sezone.

Nije tajna da se prilično mnogo klubova interesuje za bh. nogometaša, a naredna stanica u njegovoj karijeri će najvjerovatnije biti Njemačka. Navodno su tamošnji bundesligaši Wolfsburg i Schalke već poslali Bašakšehiru 10 miliona eura za otkup Višćinog ugovora, što je cifra koja bi, kako se navodi, mogla konačno zadovoljiti turski klub.

Uz klubove iz Njemačke, Višću u svojim redovima žele vidjeti još Trabzonspor, Bešiktaš, kao i Fener čiji je predsjednik Ali Koc krajem prošle godine bio prilično jasan po pitanju dovođenja bh. nogometaša.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ako budemo trošili novac, onda ćemo sigurno potrošiti na Višću. Odličan je", priznao je tada.

Ove sezone Višća je na 24 utakmice u Superligi postigao deset pogodaka uz 12 asistencija. Ugovor sa Bašakšehirom mu inače važi do 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti