"Bomba" kojom je Kvržić potvrdio pobjedu Rijeke nad Dinamom
Foto: Youtube /Jutranji list

U finalu Kupa Hrvatske

"Bomba" kojom je Kvržić potvrdio pobjedu Rijeke nad Dinamom

Rijeka je danas u finalu Kupa Hrvatske odigranom u Puli uspjela savladati Dinamo i stići do trofeja.

Izabranici Igora Bišćana su slavili rezultatom 1:3, a sudbinu Dinama je zapečatio bh. fudbaler Zoran Kvržić.

Rijeka je na poluvremenu imala prednost od 2:0 zahvaljujući golovima Čolaka i Halilovića, ali je Dinamo u 63. minuti smanjio na 2:1 preko Oršića.

Mogao je Dinamo 10 minuta kasnije i do 2:2, ali Olmo nije uspio pretvoriti najstrožiju kaznu u pogodak.

Dinamo svoje šanse za poravnanje nije iskoristio, pa je bivši bh. reprezentativac Zoran Kvržić u 84. minuti potvrdio pobjedu Rijeke.

Kvržić je sjajno primio loptu, izborio se za prostor za udarac, a onda silovitim šutem matirao golmana Dinama za konačnih 3:1.

Kada su bh. fudbaleri u pitanju, kod Rijeke je Stjepan Lončar ušao u igru u 75. minuti, dok je, sa druge, strane Izet Hajrović u igru ušao tri minute kasnije.

Top Komentari

zvjezdan10
čovjek je dobar dio sezone igrao desnog beka kao kapiten u rijeci , a mi u repki nemamo desnog beka osim todorovica koji ne igra u salzburgu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi