Rijeka šokirala Dinamo u finalu kupa, Kvržić postigao gol

Veliki uspjeh za Igora Bišćana i njegovu ekipu

Rijeka šokirala Dinamo u finalu kupa, Kvržić postigao gol

S. Pašalić

Rijeka je danas u finalu Hrvatskog kupa šokirala Dinamo i slavila sa 3:1.

Ekipa koju sa klupe predvodi bivši igrač Dinama Igor Bišćan je odigrala svoju najbolju utakmicu sezone i na kraju stigla do pete titule u ovom takmičenju.

Dinamo je dobro otvorio utakmicu te je dominirao u prvih 10-tak minuta, ali je nakon toga Rijeka postigla gol za 1:0 u 13. minuti, a strijelac je bio Antoni-Mirko Čolak.

Zagrepčani su nakon toga bili šokirani, a Rijeka je nedugo nakon toga mogla i povećati svoje vodstvo, ali igrači Igora Bišćana su bili neprecizni.

Međutim u 39. minuti Tibor Halilović je bio precizniji i postigao je gol za 2:0. Dinamo je u 63. minuti uspio smanjiti na 2:1 nakon što je Oršić postigao gol.

Deset minuta kasnije Olmo je mogao izjednačiti rezultat, ali je bio neprecizan sa bijele tačke. U 84. minuti bh. nogometaš Zoran Kvržić je postigao gol za 3:1 i riješio sve dileme oko pobjednika.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi