Bonucci: Ekipa je sazrela, možemo do trofeja
Foto: EPA

Defanzivac Stare dame uvjeren u uspjeh u finalu Lige prvaka

Bonucci: Ekipa je sazrela, možemo do trofeja

Nakon još jedne velike pobjede i prolaska u finale Lige prvaka, nakon dvomeča sa Monacom, defanzivac Juventusa Leonardo Bonucci smatra da se sada sa sigurnošću može reći da nije iznenađenje što će se Stara dama naći u samoj završnici najelitnijeg klupskog takmičenja.

"Ovo je sjajan rezultat, i ovo je ono što veliki klubovi trebaju raditi, biti u borbi za tri trofeja. Mnogo smo napredovali tokom zadnje dvije godine i mislim da više nije iznenađenje vidjeti Juventus u ovakvoj poziciji", rekao je Bonucci nakon pobjede ekipe iz Torina.

"Ne smijemo više primati ovakve golove zbog nepažnje. Njihov gol je visio u zraku nekih 10 minuta, puštali smo ih da protrčavaju pored nas", izjavio je defanzivac Juventusa, a zatim dodao: "Moramo izvući pouku iz ovoga, jer vam u Ligi prvaka pažnja ne smije popustiti ni na sekundu...Važno je da je Juventus u finalu i vjerujemo da možemo do trofeja."

Juventus je zadnji put igrao finale Lige prvaka 2015. godine, kada su izgubili od Barcelone rezultatom 3:1, a sada su dobili novu priliku da dođu do prestižne titule. Bianconeri u finalu čekaju boljeg iz dvomeča Real Madrida i Atletico Madrida, u kojem Real ima veliku prednost od 3:0 iz prve utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovo je sada zreo tim, svjestan svojih sposobnosti. U Berlinu smo imali sjajnu sredinu, ali ni danas nismo ništa lošiji. Tada nas je poraz od Barce još više ujedinio. Čvrsti smo u defanzivi i skoro uvijek uspijevamo postići gol", dodao je na kraju sjajni štoper Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi