Bony pravi veliki korak unazad u karijeri?

A, City je zbog njega pustio Džeku...

Bony pravi veliki korak unazad u karijeri?

Kada je Wilfried Bony iz Swanseaja stigao u Manchester City počekom 2015. godine, čelni ljudi kluba sa Etihada su mu dali prednost u odnosu na Edina Džeku, koji je nedugo nakon toga dobio odriješene ruke i otišao u Romu.

Već je odavno svima jasno da je to bila velika greška Manchester Cityja, a da Bony više nema šta da traži u engleskom fudbalu potvrda je i transfer koji će najvjerovatnije biti realizovan u januaru.

Kako navode inostrani mediji, Bony se nalazi pred potpisom za jedan kineski klub koji će mu ponuditi uslove koje je teško odbiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Reprezentativac Obale Slonovače se trenutno nalazi na jednogodišnjoj posudbi u Stokeu, a prema dogovoru dva kluba, ugovor o posudbi može biti prekinut u slučaju da u City stigne zvanična ponuda za ovog fudbalera. Kako sada stvari stoje, Građani imaju takvu ponudu iz Kine i za očekivati je da Bony već u 27. godini odustane od velike karijere i otputuje za novcem.

Bony će u slučaju odlaska u Kinu krenuti putem Pellea, Ramiresa, Martineza i brojnih drugih zvijezda koje je primamio miris novca sa Dalekog istoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi