Borac pred titulom prvaka

Moraitis zabio za 2:0

Borac pred titulom prvaka

M. Šljivak

Borac vodi sa 2:0 protiv Tuzla Cityja.

Nakon gola Stojana Vranješa u 37. minuti meča, Borac je u 58. minuti stigao do gola koji bi im mogao donijeti titulu prvaka.

Sjajnu akciju Ziljkića završio je Moraitis koji je zabio za 2:0.

Stojanu Vranješu ostao je samo još jedan klub, na pragu je da ispiše historiju Premijer lige


Iskusni veznjak Stojan Vranješ danas je postigao novi gol u dresu Borca.

Kako sada stvari stoje, Vranješ je zatresao mrežu Tuzle City za titulu. Ukoliko njegov tim ostvari pobjedu, postat će novi prvak BiH.

Ono što je za Vranješa posebno zanimljivo, ovo je već 10. klub u Premijer ligi ove sezone kome je postigao bar jedan gol. Ostala mu je još samo Sloboda.

Oglasi

Ipak, s obzirom da u zadnjem kolu Borac gostuje Slobodi na Tušnju, eto prilike da nekadašnji reprezentativac naše zemlje ispiše historiju Premijer lige .

Rijetki su igrači na svijetu kojima je to polazilo za nogom, a što se tiče Premijer lige Bosne i Hercegovine najbliže ovom uspjehu bili su Ivan Lendrić i Sulejman Krpić i to obojica u sezonama kada su nastupali za Željezničar.

Ivan Lendrić je u sezoni 2016/2017 sa 19 pogodaka bio najbolji strijelac Premijer lige, a pogotke je postizao svim ekipa osim zeničkog Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvije sezone kasnije laskavo priznanje najboljeg strijelca Premijer lige sa 16 pogodaka pripalo je Sulejmanu Krpiću. Ovaj sjajni napadač u toj sezoni postizao je pogotke svim ekipama osim tuzlanskoj Slobodi.

Inače, Vranješu je ovo danas bio 15. gol u Premijer ligi ove sezone i trenutno je prvi strijelac lige. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
Kome smeta jaka kurava kineska???
3 6
Ajax11
Da vidim hocel Dodik doci i na Kup u Zenicu ….genocidaši jedni !
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi