Borac konačno slavio na pripremama u Antaliji

Savladali ekipu iz Bugarske

Borac konačno slavio na pripremama u Antaliji

E. Oštraković

Fudbaleri Borca ostvarili su pobjedu u posljenjoj pripremnoj utakmici koju su odigrali u Antaliji. Protivnik je bila ekipa Krumovgrada, a Borac je slavio sa 3:2.

Već u osmoj minuti dosuđen je penal za ekipu Borca. Jedan igrač Borca je oboren nakon kasnog starta defanzivca Krumovgrada. Odgovornost je preuzeo Kvržić i bio je siguran sa bijele tačke.

U 12. i 13. minuti dvije sjajne šanse za Borac imao je Kulašin, ali niti u jednoj situaciji nije uspio savladati golmana protivničke ekipe.

Borac je u 15. minuti stigao do prednosti od 2:0. Nakon sjajne akcije loptu je u mrežu pospremio mladi Vuković.

Tri minute kasnije dobra prilika za bugarski tim. Vraćena je lopta za Koleva koji šutira malo pred stative.

Oglasi

Krumovgrad je u 32. minuti smanjio na 2:1. Jusein je primio loptu na ivici šesnaestarca i matirao je Pavlovića koji nije reagovao baš najbolje u ovoj situaciji.

Ipak, samo sedam minuta kasnije Borac dolazi do novog gola. Blagaić je poslao loptu u peterac, Lukić je propupta, a Kulašin postiže gol.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 56. minuti Krumovgrad smanjuje na 3:2. Desilo se opuštanje u ekipu Borca, a sve koristi Tonev koji matira golmana Borca.

Jedino vrijedno spomena do kraja utakmice jste prilika koju je Krumovgrad imao u 75. minuti, ali su igrači Borca uspjeli da se odbrane.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi