Borac deklasirao Eurotech

Kup EHF, 1. kolo

Borac deklasirao Eurotech

Adnan Beganović

U okviru 1.kola kupa EHF večeras su rukometaši banjalučkog Borca u dvorani Borik pred oko 1000 gledalaca pobijedili holandski Eurotech ( 29:18 ).

Pobjeda od 9 razlike trebala bi biti dovoljna zaliha banjalučanima pred revanš susret u Holandiji koji je na raspordu za sedam dana.

Od samog početka susreta bilo je vidljivo da su rukometaši našeg predstavnika mnogo kvalitetnija momčad i već nakon 10 minuta imali su prednost od 4 gola razlike (7:3). Kako se bližio kraj poluvremena rezultatska prednost Banjalučana je rasla, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 17:7 za Borac.

Zadovoljni prednošću koju su stekli u prvom poluvremenu, rukometaši aktualnog viceprvaka naše države u drugom dijelu su malo "smanjili gas"#, pa se drugih 30 minuta uglavnom igralo gol za gol.

U redovima banjalučkog Borca večeras je najbolju partiju pružio Goran Garić koji je sa 9 pogodaka bio najefikasniji igrač susreta. Pored Garića treba istači i kružnog napadača Darku Ilića koji je postiga 4 gola te sjajnog golmana Marija Blaževića koji je skupio 14 odbrana.

Kup EHF, 1. kolo, prva utakmica:
Borac – Eurotch 28:19 (17:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.