Borac i Slavija remizirali u Banjoj Luci

Prva liga RS

Borac i Slavija remizirali u Banjoj Luci

D. Vejo

Fudbaleri Borca su u prvom kolu Prve lige Republike Srpske na svom terenu podijelili bodove sa  ekipom Slavije bilo je 1:1 (0:0).

Prvo poluvrijeme nije dobro počelo za Borac. Već u drugoj minuti susreta štoper crveno-plavih Dejan Popović kao zadnji igrač ruši napadača Slavije na nekih 18. metara od gola nakon čega dobija crveni karton te odlazi u svlačionicu.

Nakon toga, Zoran Dragišić pravi izmjenu van terena izlazi Prljeta a ulazi Kondic. I jedni i drugi su tokom prvih 45 minuta igru sveli na sredinu terena. Bilo je po nekoliko dalekometnih prilika ali sve je ostalo na tome. Banjalučani su prijetili najvise po lijevom krilu preko Aleksandra Malbašića.

Drugo poluvrijeme proteklo je u znaku domaćina. U 54. minuti meča rezervista Borca Ivan Delić imao je kolosalnu priliku gdje je u situaciji jedan na jedan šutirao pored desne stative gola Slavije. Velikan iz Platonove ponovo prijeti. U toku je 61. min susreta, kada šut Malbašića sa 11 metara blokira štoper Slavije te ona odlazi tik iznas prečke.

Ipak, Borac do pogotka. Minut je 63. a štoper Slavije ruši Aleksandra Malbašića u šesnaestercu. Siguran realizator sa bijele tačke je Siniša Radoja koji banjalučku ekipu dovodi u prednost. Međutim, tim iz I. Sarajeva stize do izjednačenja.

Strijelac je Stojanović u 81. min. Do kraja utakmice, igra i jednih i drugih svela se na sredinu terena te do kraja meča nije bilo prilika vrijednih pomena.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U narednom kolu, Borac na svom terenu dočekuje ekipu Kozare iz Gradiške.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi