I to da zabilježimo: Utakmica Borac - Igman kasnila zbog West Hama i Chelseaja
Foto: Screenshot

TV prava odigrala ključnu ulogu

I to da zabilježimo: Utakmica Borac - Igman kasnila zbog West Hama i Chelseaja

Eldar Ganibegović

Utakmica Borca i Igmana koja je prije nekoliko trenutaka počela u Banjoj Luci nije startala u predviđenom terminu, a razlog su dešavanja na utakmici engleske Premier lige koju su igrali West Ham United i Chelsea.

U trećoj utakmici četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Banjoj Luci Borac dočekuje ekipu Igmana.

Ovaj susret predviđeno je da krene u 19:30 sati, ali je meč kasnio desetak minuta i to zbog dešavanja na utakmici koja se igrala skoro 2.000 kilometara dalje

Naime, West Ham United i Chelsea su se sastali u okviru 2. kola Premiershipa, a kako je utakmica u Londonu otišla u osmu minutu sudijske nadoknade, kasnio je meč Borca i Igmana.

Razlog tome je što je vlasnik TV prava za Premijer ligu Bosne i Hercegovine na kanalu na kojem prenosi meč Borca i Igmana prenosio i pomenuti meč engleskog Premiershipa, pa je Sabrija Topalović iz Zenice nešto kasnije dao znak za početak susreta.

Bilo kako bilo, utakmica u Banjoj Luci je počela i trenutno traje početno ispitivanje snaga. Rezultat na semaforu u trenutku objave ovog članka je početnih 0:0.

Oglasi

Borac igra u sastavu: Mijatović, Ćelić, Fićović, Makarić, Barsky, Cortes, Herera, Kvržić, Čavić, Terzić, Šušić.

S druge strane, gosti iz Konjica krenuli su s idućih 11 igrača: Ćeman, Bešagić, Drljević, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Đorić, Dupovac, Denković, Buturović, Ramić.

Od 20 sati na rasporedu je susret Zrinjskog i GOŠK-a u Mostaru, dok će od 21:30 početi još jedan meč u ovom hercegovačkom gradu, a sastaju se Velež i Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Sutra će četvrto kolo biti zatvoreno. Od 17 sati se na stadionu Tušanj u Tuzli sastaju Tuzla City i Sarajevo, te će na taj način četvrto kolo biti jedino koje je kompletirano do sada u ovoj sezoni.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi