Borac iz Jelaha do vrha napunio mrežu Ilijaša, Krivaja i Radnik podijelili bodove
Borac je na domaćem terenu ugostio Ilijaš, te ih je kući ispratio sa pet golova u mreži.

Druga liga FBiH Centar

Borac iz Jelaha do vrha napunio mrežu Ilijaša, Krivaja i Radnik podijelili bodove

E. Oštraković

Današnjim utakmicama počeo je proljetni dio sezone u Drugoj ligi Centar.

Krivaja je na domaćem terenu odigrala neriješeno protiv Radnika iz Hadžića, dok je Borac iz Jelaha ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Ilijaša.

Kada je u pitanju utakmica između Krivaje i Radnika, prvi do vodstva došli su gosti i to u 2. minuti. Strijelac je bio Podrug. Prednost su gosti imali sve do 34. minute kada stvari na početak vraća Hodžić. Obje ekipe su do kraja susreta pokušale doći do pobjede, ali je susret ipak završen neriješenim rezultatom.

Borac je na domaćem terenu ugostio Ilijaš, te ih je kući ispratio sa pet golova u mreži. Ipak, gosti su ti koji su prvi došli u vodstvo. Igrala se 10. minuta kada je Ilijaš poveo 1:0, nakon autogola Osmića. Samo dvije minute nakon toga bilo je 1:1, a gol je postigao Avdić. Gosti su u 36. minuti došli do novog vodstva. Strijelac je bio Balta sa bijele tačke. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom gostiju od 2:1.

Na samom otvaranju drugog dijela, tačnije u 51. minuti, domaći preko Hamzića dolaze do poravanja. Naredni gol viđen je u 73. minuti, kada je sa bijele tačke, ovaj put za domaće, bio precizan Jupić, te su domaći došli u vodstvo. Do kraja je ekipa Borca postigla još dva gola i to u samoj završnici utakmice preko Hamzića i Omića.

Promo

Top Komentari

Pepp
Dobar ovaj Borac is Jelaha kod Tešnja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi