Možda su treća liga bh. fudbala, ali slave kao da su Liga šampiona!

Poslije velike pobjede

Možda su treća liga bh. fudbala, ali slave kao da su Liga šampiona!

A. Čaušević

Navijači u BiH već duže od godinu nisu u prilici da na tribinama slave pobjede i uspjehe svojih klubov, međutim ipak pronađu način da podijele svoju radost. 

Borac iz Jelaha je na korak od plasmana u doigravanje u Prvu ligu FBiH nakon što je jučer u Visokom pobijedio Bosnu s 1:3.

Gosti su riješili sve u prvom poluvremenu kada su pogađali Starčević i Ćorić. Domaći su smanjili preko Gačića, da bi kapiten Subašić potvrdio pobjedu gostiju.

S ovom pobjedom Borac je stigao do 58 boda te je četiri kola prije kraja zacementirao prvu poziciju, ali još uvijek nije zvanično prvak Druge lige FBiH grupa Centar.

Na povratku u Jelah ekspediciju Borca je dočekala grupa navijača koji su pjesmom i bakljama proslavili zaista veliku i vrlo važnu pobjedu svoje ekipe.

Doček igrača u centru našeg prelijepog Jelaha! Hvala Jalijaši! U životu je važno biti Borac ! 🔵⚪️

Posted by FK "BORAC" JELAH on Saturday, May 15, 2021
Oglasi

Inače, već je poznat i prvi član za doigravanje. U pitanju je ekipa Gradine iz Srebenika koja je bila najbolja u Drugoj ligi grupa Sjever.

Gradina je do titule stigla četiri kola prije kraja nakon što je s ubjedljivih 5:1 pobijedila Priluk. Sve je bilo gotovo u prvom dijelu kada su domaći imali tri gola prednosti (4:1).

Dvostruki strijelac za domaće je bio Isanović koji je promašio i penal. Pogađali su još Andrić, Mustafić i Omerović. Strijelac jedinog gola za goste bio Hrnjić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Ekipa iz Srebrenika je tako stekla nedostižnu prednost ispred Gornjeg Rahića i sada joj preostaje da sačeka protivnika u razigravanju.

U grupi Jug u doigravanje bi trebao Neum koji ispunjava potrebne uslove za razliku od vodećeg Ljubuškog. Iz Druge lige Zapad 2 u dodatno rrazigravanje će Podgrmeč, dok je u Druge ligi Zapad 1 još uvijek neizvjesno. 

Promo

Top Komentari

17Vkbr
Zapad 2 Nk Podgrmeč, Sanski Most. Vec odavno obezbjedio kvalifikacije,
1 0
17Vkbr
Druga liga zapad 2 ,zna se. Nk Podgrmec Sanski Most,
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi