Borac nakon Otoke želi pokoriti i Pirotu!

Apsolutni su favorit

Borac nakon Otoke želi pokoriti i Pirotu!

S. Mlaćo

FK Borac će prolaz u Kupu BiH sutra tražiti protiv Travnika na Piroti.

Banjalučani su apsolutni favoriti protiv federalnog prvoligaša, ali to trebaju i opravdati. Vlado Jagodić najavljuje ozbiljan pristup.

"Već nekoliko puta sam rekao da mi u Kupu BiH imamo neskrivene ambicije, kao i u prvenstvu. Klub želi da ima evropsku vizu svake godine, a to je moguće osigurati i preko kup takmičenja. U prvenstvu idemo po planu, ali u ušima nam još odzvanja eliminacija od Ljubića u Kupu Republike Srpske, u kojem smo takođe željeli da odemo do kraja i osvojimo ga. Tada nismo odgovorili zadatku, nismo imali ni sreće, a to ne smijemo dozvoliti u Kupu BiH. Cilj je plasman u osminu finala. To je imperativ i ništa drugo nas ne može opravdati. Svjesni smo toga i ko god da sutra dobije priliku, nema pravo da ponovi ono što se desilo u Prnjavoru. To momci znaju i vjerujem da će svi dati svoj maksimum da prođemo dalje, rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

"Ne odgovara nam ništa drugo sem pobjede. Mogu da garantujem u svoje, ali i u ime cijele ekipe, da ćemo dati 100 odsto sebe i vjerujem da ćemo proći u osminu finala. Nakon dobrih rezultata, atmosfera u ekipi je zaista dobra i nadam se da ćemo pobjedom napraviti dobru uvertiru pred meč sa Veležom", dodao je mladi napadač Bojan Marković.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Meč na Piroti igra se od 16 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi