Borac nakon produžetka srušio Rudar u "Boriku"

Prva muška liga RS

Borac nakon produžetka srušio Rudar u "Boriku"

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca večeras su u okviru 15. kola Prve muške lige Republike Srpske savladali ekipu Rudara iz Ugljevika rezultatom 89:82, po četvrtinama je bilo 25:16, 14:19, 24:18, 15:25 i 11:4.

Meč bolje otvara domaćin, koji preko Todorovca dolazi do vodstva od 2:0. Međutim, već u narednom napadu gosti uzvraćaju trojkom pa tako dolaze do minimalne prednosti (2:3). Nakon prvih pet minuta igre, rezultat je glasio 14:9 za crveno-plave, a sjajni Todorovac je upisao šest poena i dvije asistencije. Do kraja perioda, Banjalučani su povećavali prednost pa tako isti završava rezultatom 25:16.

U nastavku, banjalučki sastav pravi seriju od 6:0. Svega četiri minute u drugoj četvrtini trebalo je Borcu da stigne do prednosti od plus 19. Ipak, Rudar prebacuje u veću brzinu pa tako do kraja perioda uspjeva da stigne do minus četiri (39:35), nakon čega se odlazi na odmor.

Izabranici Bojana Božića nakon predaha zaigrali su dosta bojazno, što je gost iskoristio, pa tako nakon četiri minute igre u trećoj dionici dolaze do minus jedan (43:42). Mladi Barbarez je u redovima Banjalučana bio raspoložen pa tako sa dvije pogođene trojke svom timu donosi prednost od 10 poena (63:53) prije početka posljednjeg perioda.

Uslijedila je uzbudljiva završnica. Gosti su u posljednjoj dionici pružili sjajnu partiju. Istu rješavaju u svoju korist rezultatom 15:25, a ishod na semaforu je glasio 78:78, te se nakon toga otišlo u produžetak.

Borac je dosta kvalitetno odigrao pet minuta produžetka, te stigao do novog trijumfa.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Todorovac sa 23 data poena, dok je to kod gostiju bio Stevanović sa 30.

Borac: Todorovac (23), Nikolić (7), Barbarez (18), Putnik (20), Aničić, Dragičević (2), Suvara (2), Manojlović, Ristić, Pucar (1), Samardžić (4), Raca (4), Vukotić (8).

Rudar: Todorović (4), Gavrić (9), Cvjetković (7), Marković (3), Radenković (10), Lazić, Tomić (12), Todorović (7), Nikolić, Stevanović (30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti