Borac: Od očaja do sjaja

Prva muška liga RS

Borac: Od očaja do sjaja

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca nakon 10. odigranih kola završili su kao desetoplasirani tim na tabeli, sa 13 osvojenih bodova.

Ostvarili su učinak od pet pobjeda te isto toliko poraza u prvom dijelu prvenstva. Tim čiji je prosjek godina 18,3 u sezonu je krenuo stidljivo, te su pretrpjeli u prvom kolu poraz od Prijedora, na jednu loptu.

Zatim su poraženi od Rudara u Ugljeviku, a prvu pobjedu su upisali protiv Kozare u trećem kolu. Nakon toga, uslijedila su tri vezana poraza, a zatim je krenula serija pobjeda gdje su redom padali Slavija, Bratunac, Rogatica i HEO.

Priliku za nova dokazivanja, Borac ima 15. januara, kada će u okviru 11. kola gostovati ekipi Sutjeske u Foči.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi