Borac odradio novi trening, Krunić priznao: Pojačat ćemo se, na vezi smo sa Zakarićem
Jučer odigrali prijateljski meč, već sutra zakazan novi

Pogledajte razgovor sa trenerom Borca

Borac odradio novi trening, Krunić priznao: Pojačat ćemo se, na vezi smo sa Zakarićem

S. Mlaćo, foto: E. Haračić

Nogometaši Borca jučer su u Antaliji odigrali svoj prvi pripremni meč. Rival je bio ruski prvoligaš Orenburg, a na kraju je završilo 2:2.

Oba trenera su mogla vidjeti dosta toga, a ekipa SportSport.ba posjetila je trening Banjalučana, jednog od glavnih favorita za naslov prvaka ove sezone.

Naš sagovornik je bio trener Borca Branislav Krunić.

"Ovo nam je tek druga utakmica. Imali smo kvalitetnog rivala koji nas je natjerao da pružimo maksimum i mogu reći da sam zadovoljan. Mislim da smo veći utakmice mogli da pariramo, a u nekim momentima se vidjelo da su kvalitetniji i fizički dominantniji, a dva pogotka smo primili za pet minuta. Svi igrači koji su nastupali su dali maksimum", kazao je Krunić.

Novi rival već sutra je Vardar.

"Zamislili smo da sutra igraju igrači koji jučer nisu započeli. Biće izmjena, te će svi dobiti šansu u ove dvije utakmice".

O igračkom kadru.

"Mi u ovom trenutku ne možemo biti nezadovoljni onim što imamo. Postigli smo odlične rezultate, ekipa je ostala na okupu. Imamo tu od novajlija Galića, a očekujemo da se pojačamo još prema naprijed. U ovom trenutku nismo uspjeli da se dogovorimo sa određenim igračima. Imamo imena koja želimo dovesti, pa vidjet ćemo".

Sa Borcem se povezuje i Goran Zakarić koji je trenutno slobodan.

"Igrači koji ostanu za kraj su igrači koji traže kvalitetniji angažman, a u slučaju da isti ne pronađu, onda postoji mogućnost da ih mi dovedemo u svoje redove. I dalje smo u kontaktu sa Zakarićem, te ta opcija nije otpala".

Dodao je da Borac statistički može se boriti za naslov prvaka, ali da je o tome prerano govoriti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Cilj je da izborimo Evropu. Neće biti lako, puno je ekipa koje pretenduju za vrh. Razlika je mala", dodao je Krunić na kraju razgovora.

Današnji trening Borca, koji je ujedno bio i rekuperacija, propustili su Bosančić i Lučić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zee
Jasta nego ces dovest, Lepi.... Padavicari jedni
0 1
GospodinIzSarajeva
Otisao u FC Tobol..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi