Borac u Antaliji remizirao s ruskim prvoligašem

Prva provjera u Turskoj

Borac u Antaliji remizirao s ruskim prvoligašem

Fudbaleri Borca iz Banjaluke danas su u Turskoj odigrali prvu prijateljsku utakmicu.

Crveno-plavi formu za nadolazeće izazove bruse u Antaliji, a prvi protivnik u ovom poznatom ljetovalištu bio im je Orenburg s kojim su na kraju remizirali odigravši 2:2.

Trener Branislav Krunić u duelu protiv ruskog prvoligaša nije mogao računati na četvoricu fudbalera, no svejedno nije to spriječilo Borčeve fudbalere da odigraju dobar meč i predstave se u vrlo dobrom svjetlu.

Iako je Orenburg bio nešto konkretniji u uvodnim minutama utakmice, Borac je bio taj koji je prvi došao u vodstvo. Nakon lijepe akcije po lijevoj strani Saša Kajkut koristi priliku i pogađa za vodstvo Borca, no do odlaska na odmor uspio je Orenburg da se vrati u meč i preokrene rezultat. U 31. i 35. minuti mrežu Borca je tresao srbijanski reprezentativac Đorđe Despotović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pri vodstvu Orenburga se i otišlo na odmor, a u samom finišu utakmice, tačnije u 82. minuti, Borac je postigao novi gol. Za 2:2 je pogodio Vujaklija i postavio, ispostavit će se, konačan rezultat.

Od prve minute za Borac su igrali: Kutić, Dujaković, Ćosić, Janičić, Jovanović, Milutinović, Crnov, Mirić, Kajkut, Ziljkić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi_Strumf
Kad kažeš Orenburg asocira te na Skandinaviju ahahah
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi