Borac oštećen, Šehović i Tičić kažnjeni
FOTO: Tuzlalive.ba

Za ekipu iz Banja Luke nije dosuđen jedanaesterac

Borac oštećen, Šehović i Tičić kažnjeni

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Borac je u Banjoj Luci pretrpio poraz od Širokog Brijega.

Slavili su Širokobriježani 2:0, ali rezultat je mogao biti i drugačiji da su se glavn sudija susreta Admir Šehović i dodatni sudija Mirza Tičić pridržavali Pravila nogometne igre.

Naime, u prvom poluvremenu pri rezultatu 0:0 Šehović nije dosudio očoigledan jedanaesterac za ekipu iz Banja Luke, pa je zbog toga i kažnjen od strane Komiteta za sudije i suđenje.

"Utakmica 13. kola BHTPL: FK Borac - NK Široki Brijeg - zbog propusta u suđenju (nedosuđen kazneni udarac za FK Borac), glavni sudija susreta Admir Šehović i šesti dodatni sudija Mirza Tičić kažnjavaju se nedelegiranjem jednog ciklusa", naveli su iz Komiteta za sudije i suđenje.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.