Borac poslije drame do pobjede

Prva liga RS

Borac poslije drame do pobjede

Zanimljivu utakmicu u Aleksandrovcu odigrali su košarkaši Kozare i Borca. Pobjednik je odlučen tek nakon produžetka, a u dodatnih pet minuta bolje su se snašli Banjalučani i na kraju slavili rezulatom 75:72.

Iako nisu bili favoriti na papiru, mlada ekipa Borca uspjela je da nakon lavovske borbe ostvari veoma značajnu pobjedu na strani i tako uhvati priključak za timovima na sredini tabele. 

Mogli su gosti i u regularnom vremenu da završe posao, ali je iskusna ekipa Kozare u posljednjoj četvrtini odigrala jaku odbranu, vratila zaostatak od devet poena i odvela meč u potpunu neizvjesnost. 

Mnogi su tada mislili da će Borac platiti danak neiskustvu, ali je banjalučkim tim pokazao veliku volju i želju za pobjedom i na kraju potpuno zasluženo slavio.

Najefikasniji u timu Borca bio je Andrej Mikeš sa 28 poena, dok je Kozaru predvodio Nemanja Bilanović koji je meč završio sa 15 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti