Borac predstavio dres koji će se sigurno dopasti navijačima

Replika iz 1988. godine

Borac predstavio dres koji će se sigurno dopasti navijačima

S. Mlaćo

FK Borac predstavio je dres za novu sezonu (2018/19) koji je replika dresa iz 1988. godine, kada su crveno-plavi osvojili Kup Maršala Tita. Banjalučani ove godine slave tri decenije od osvajanja Kupa Jugoslavije, kada su u Beogradu na tadašnjem stadionu „JNA“ savladali Crvenu zvezdu golom Senada Lupića i podigli pehar Kupa Maršala Tita.

"Ovaj dres je donio najveću radost Borcu 1988. godine. Ja sam tada imao četiri godine i ovo je meni najljepši dres. Borac je želio da oduži generaciji koja je ostvarila najveći uspjeh u istoriji, pa ćemo igrati u replici tih dresova", rekao je sportski direktor kluba Marko Maksimović.

Novi kapiten Banjalučana Saša Kajkut, zadovoljan je kvalitetom novog dresa i nove opreme

"Dres je izuzetnog dizajna i podsjeća na veliki uspjeh Borca. Na nama je da ga natopimo znojem, da shvatimo za kakav grb se borimo i da što se prije vratimo u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, što nam je i cilj ove sezone", naglasio je Kajkut.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi