Borac protiv Regionalne lige

Novoizabrani predsjednik veoma jasan

Borac protiv Regionalne lige

Ovih dana veoma je aktuelna priča o osnivanju Regionalne lige u kojoj bi nastupali klubovi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

UEFA je navodno već odobrila ovaj projekat koji bi trebao zaživiti u 2018., ali dosta klubova izrazilo je svoje nezadovoljstvo.

Kada je u pitanju BiH, većina klubova pozitivno je ocijenila ovakvu ideju, međutim, slične stavove ne dijeli banjalučki Borac.

"Regionalna liga više je politička priča. Situacija je i dalje teška i još nije sazrela da se govori o nečemu takvom. Vjerujem da će se jednog dana steći uslovi za formiranje takve lige, ali veliko je pitanje kada će doći taj trenutak", rekao je za banjalučke medije novoizabrani predsjednik Borca Branko Kovačević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Regionalnu ligu bi navodno trebalo da čine 24 kluba, a zamišljeno je da se igra po sličnom principu kao najelitnije evropsko takmičenje, sa šest grupa sa po četiri tima. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi