Borac spektakularnim preokretom protiv Radnika došao do prve pobjede u sezoni
Foto: FK Borac

Banjalučani slavili sa 4:3

Borac spektakularnim preokretom protiv Radnika došao do prve pobjede u sezoni

E. Čaušević

Fudbaleri Borca večeras su u sjajnoj utakmici na svom terenu pobijedili Radnik iz Bijeljine nakon preokreta sa 4:3 u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Večeras smo mogli u Banja Luci pratiti zaista nevjerovatnu utakmicu koja je počela šokantno za aktuelnog prvaka naše zemlje jer je Radnik već nakon tri minute igre vodio sa 2:0.

Gosti su do prednosti stigli već u drugoj minuti kada je Pantelić ubacio u kazneni prostor, a na pravom mjestu bio je Marković koji je pogodio za 1:0.

Već u narednom napadu novi šok za domaće. Ponovo je Pantelić asistirao za Markovića koji još jednom matira Pavlovića i bilo je to već 2:0 za goste iz Bijeljine.

Međutim, Borac je uspio u nastavku utakmice da se oporavi i dođe do preokreta. Domaći su na 1:2 smanjili u 21. minuti kada je Ćosić nakon sjajnog centaršuta glavom pogodio mrežu Radnika.

Borac je do izjednačenja stigao 11 minuta kasnije, a ovaj put u centru pažnje našao se Stojan Vranješ koji je matirao Aljkavnovića nakon velike smušenosti u odbrani Radnika.

Oglasi

Tri minuta kasnije sjajno je pokušao Vojinović, ali je golman Radnika bio siguran. Ipak, u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena Borac dolazi do potpunog preokreta.

Dujaković je odlično uposlio Zakarića koji se oslobodio svog čuvara i rutisnki pogodio za 3:2.

U drugom poluvremenu Borac je u potpunosti kontrolisao dešavanja na terenu i bilo je jasno da će Radnik teško da izbjegne poraz. Sve je bilo riješeno u 61. minuti kada je sudija svirao penal za domaće, a pogodak za 4:2 postigao je Vranješ.

Radnik je u sudijskoj nadoknadi uspio da postigne još jedan pogodak kada je Gajić uspio da savlada Pavlovića za konačnih 4:3. Za Borac ovo je bila prva pobjeda u novoj sezoni Premijer lige.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Borac - Radnik 4:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Pavlović, S. Dujaković, Ćosić, Uzelac, Vojnović, Begić, N. Dujaković, Kulašin, Zakarić, Vranješ, Moraitis.

FK Radnik Bijeljina: Aljkanović, Nikić, Sušić, Urošević, Batar, Tahrić, Đurić, Ristanović, Pantelić, Šarić, Marković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Elvis Mujic - covjek od zadatka. Sudijski komitet ga nece ni analizirati, jer su svi golovi regularni. Al samo on zna, kao i ekipe protiv kojih sudi, sta zapravo radi. Seljacki navlaci igru na stranu ekipe za koju sudi, svira nepostojece faulove, dok protivniku ne svira ni ocigledne. Igra na to da protivnika potpuno izbaci iz ritma, tako sto ce kartonirati, iznervirati, izbaciti iz takta - a onome ZA koga sudi dati vjetar u ledja, svojim odlukama ih stalno drzati u sansama, tako da gol visi u zraku. Protivnik puca po savovima u takvim situacijama pod stalnim pritiskom, a svi golovi regularni. Ne moze mu niko nista prigovoriti.
19 0
Haroni
Mujić se preznojio u nadoknadi
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi