Nemanja Miljanović će biti novi trener Borca

Banjalučani reagovali ekspresno

Nemanja Miljanović će biti novi trener Borca

S. Grebović, foto: Dino Kurbegović

Nakon što je Zoran Milinković razriješen pozicije šefa struke banjalučkog Borca, uprava ovog kluba imenovala je novog trenera.

Riječ je o Nemanji Miljanoviću koji će vrlo brzo biti proglašen za novog trenera aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine. On će na klupi naslijediti Zorana Milinkovića koji je za vrlo kratko vrijeme zaradio otkaz na klupi Borca.

Posla su ga u timu iz Platonove koštala dva ligaška poraza od Posušja (1:0) u prošlom i od Zrinjskog u ovom kolu (1:5).

Ovaj 50-godišnji stručnjak u prošloj sezoni vodio je ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koja je izbačena u niži rang, ali je Miljanović vrlo brzo našao novi posao.

Borac je početkom jula odlučio da ga angažuje u radu svoje omladinsku školu, ali je veoma brzo prekomandovan za glavnog trenera ove ekipe. Miljanović će zvanično biti predstavljen sutra na press konferenciji.

U trenerskoj karijeri je predvodio nekoliko švedskih klubova. Počeo je u juniorima Syrianske, gdje je potom kratak period radio i kao trener prvog tima.

Radio je potom kao asistent u Elfsborgu, zatim je imao ulogu privremenog trenera prvog tima, a u Mladost je došao nakon dvogodišnjeg boravka u ekipi Eskilstune.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U igračkoj karijeri Miljanović je nastupao za Elfsborg, te za španske klubove Hercules i Salamancu.

Priliku za svoj debi na klupi Banjalučana imat će već narednog vikenda na gostovanju u Prijedoru kod ekipe Rudara.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pikachu11
Totalno nebitna pozicija u Borcu trener.
12 0
SonPen1946
Dajem mu fore do sredine Septembra.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi