Borac siguran protiv Slavije u Boriku

Prva muška liga RS

Borac siguran protiv Slavije u Boriku

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca večeras su pred svojom publikom u okviru 22. kola Prve muške lige Republike Srpske savladali ekipu Slavije rezultatom 84:71, po četvrtinama je bilo 20:20, 22:14, 22:17 i 20:20.

U prvoj četvrtini viđena je izjednačena košarka na obje strane. Kod crveno-plavih su bili raspoloženi Pucar, Samardžić i Nikolić, dok su se kod gostiju istakli Ašanin i N. Damjanović pa tako period završava egalom.

Drugi kvartal protekao je u sjajnoj igri Banjalučana koji su bili dobri kako u odbrani tako i u napadu, pa tako dionicu rješavaju u svoju korist. Na odmor, izabranici Bojana Božića odlaze sa prednošću od osam poena (42:34).

Nakon predaha, ponovo je domaćin bolje zaigrao pa je tako prije početka posljednje četvrtine na semaforu stajalo 64:51 u korist Banjalučana.

Četvrti period protekao je u izjednačenoj borbi. Ovom pobjedom, Borac je prekinuo crni niz i tako najavio dolazak boljih dana.

U pobjedi Borca istakao se Pucar sa 20 ubačenih poena, dok je to u redovima tima iz Istočnog Sarajeva bio N. Damjanović sa 18 koševa.

Borac: Vukotić (3), Raca (5), Nikolić (13), Todorovac (3), Aničić (8), Suvara, Putnik, Barbarez (12), Mikeš (3), Ćulum, Samardžić (17), Pucar (20).

Slavija: Šušić (5), Njegovanović (2), Pavlović (9), Macan (9), Simanić (2), Ašanin (13), L. Damjanović, N. Damjanović (18), Baričanin (2), Vasković (11), Biberdžić.

Banjalučani će u narednom kolu gostovati ekipi Rogatice.

Ostali rezultati:

Teslić - Student 79:98

Rudar - Rogatica 60:66

Kozara - HEO 57:54

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi