Borac slavio u Sarajevu, Krupa remizirala u Banovićima

Remi između Radnika i Širokog

Borac slavio u Sarajevu, Krupa remizirala u Banovićima

O. Lekić

Jučer su odigrani prvi susreti četvrtfinala juniorskog Kupa Bosne i Hercegovcine, osim Zrinjskog koji je sa 4:0 u Zenici savladao Čelik, niti jedna ekipa nije osigurala ubjedljiviju prednost uoči revanš mečeva.

Radnik i Široki Brijeg su u Bijeljini odigrali meč bez golova, dok je Borac u Sarajevu rezultatom 3:2 savladao Bosnu Union. Srđan Eskić, Nemanja Burgić i Jovan Dubravac su pogađali za Borac, dok su Damir Kuzek i Salem Ogrešević bili strijelci za domaću ekipu.

Najbolji susret odigrali su Budućnost i Krupa u Banovićima, a nakon sjajnih 90 minuta nije bilo pobjednika (3:3). Golovima Nikole Ševarika gosti su na odmor otišli sa vodstvom 2:0. No, na samom otvaranju drugog diojela domaći preko Armina Hasanbegovića i Faruka Gogića stvari vraćaju na početak. 

Brzo primljena dva gola nisu poremetila goste koji su ponovo preuzeli incijativu, te su u 62. minuti preko Danila Šipovca ponovo stigli do prednosti, a kada se očekivao kraj susreta Bakir Karić je pogodio za 3:3.

Kup BiH za juniore, četvrtfinale, prvi susreti:

Čelik - Zrinjski 0:4

Budućnost - Krupa 3:3

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Bosna Union - Borac 2:3

Radnik - Široki Brijeg 0:0

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi