Ludilo u svlačionici Borca: Stojan Vranješ gasi "požar"

Nakon pobjede protiv Širokog

Ludilo u svlačionici Borca: Stojan Vranješ gasi "požar"

E. Čaušević

Fudbaleri Borca večeras su na svom terenu pobijedili Široki Brijeg sa 2:1 u derbiju 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac i Široki večeras su odigrali odličnu utakmicu na Gradskom stadionu u Banjaluci, a na kraju je domaći tim uspio da dođe do pobjede u samom finišu utakmice.

Junak Borca ponovo je bio kapiten Stojan Vranješ koji je postigao oba gola na večerašnjoj utakmici.

S ova tri boda Borac je preuzeo lidersku poziciju u Premijer ligi. Borac i Sarajevo imaju po 53 osvojena boda nakon 27 kola, ali su Banjalučani prvi zbog bolje gol razlike.

Nakon utakmice nastalo je veliko slavlje u svlačionici Borca, a Vranješ je ponovo pokazao ko je zadužen za odličnu atmosferu.

Kapiten Borca je čak uzeo protupožarni aparat kako bi napravio što bolju atmosferu i to je najbolji pokazatelj koliko je ova pobjeda značila igračima Borca. U videu možete pogledati dio atmosfere.

Oglasi

Vranješ ove sezone pruža odlične partije u dresu banjalučkog kluba jer je na 19 utakmica uspio da zabije deset golova i doda još dvije asistencije.

No, i pored toga što su preuzeli lidersku poziciju trener Borca, Marko Maksimović, ne želi da borba za titulu bude pritisak za njegov tim, te je još jednom poručio da je glavni cilj ovog tima plasman u Evropu.

"Nakon niza dobrih rezultata htjeli smo pobjedu i večeras. Storili smo dosta više šansi od Širokog. Oni su igrali rasterećeno i stvorili su nam brojne probleme. Dosta smo šansi napravili i zasluženo smo pobijedili", rekao je Maksimović i nastavi.

"Nama je najvažnije da smo bliže našem cilju - to je izlazak u Evropu. Ovom pobjedom smo korak bliže tome. Idemo dalje utakmicu po utakmicu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iduće kolo donosi sve derbije. Prvenstvo nikad nije bilo uzbudljivije i zbog toga mi je veoma drago", istakao je trener Borca za Arenu Sport.

Borac do kraja sezone ima zaista težak raspored utakmica. Prva u nizu jakih utakmica dolazi već u petak protiv Veleža u Mostaru. Do kraja sezone banjalučki tim igra još sa Krupom, Zrinjskim i Tuzla Cityjem kod kuće, a pored Veleža gostuju Željezničaru i Slobodi.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1601834469
Je.o mater ,je.o oca ko ne voli naseg Borca !!!!
3 20
Rajvosa2019
Eno i sudija slavi sa njima - viri iza ugla, lako ga prepoznati - ima vugla kao plinska boca
16 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi