FK Borac na vrhu Premijer lige BiH!

Dva gola Stojana Vranješa za pobjedu

FK Borac na vrhu Premijer lige BiH!

M. Šljivak

Borac je večeras u Banjaluci pobijedio Široki Brijeg sa 2:1 u derbi susretu 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i sa ova tri boda je preuzeo vrh tabele.

Tim Marka Maksimovića je odigrao još jedan dobar meč. Iako u timu nije bilo Gorana Zakarića i Dejana Melega, Borac je stigao do trijumfa i preuzeo je vrh tabele ispred Sarajeva, a oba tima imaju po 53 boda.

Borac dobro ulazi u meč. Vojnović prijeti u petoj minuti, Miškić je siguran kao i sedam minuta kasnije kada je odbranio udarac Ziljkića.

Široki je u 23. minuti stvorio dobru šansu. Stanić dobro pokušava, Pavlović odlično brani i spašava svoj tim.

U 26. minuti velika šansa za domaće. Ziljkić proigrava Subića, a ovaj iz dobre pozicije loptu šalje preko gola.

Borac u 30. minuti dolazi do vodstva. Stanić ruši Vojnovića u kaznenom prostoru, a sudija Mulahasanović pokazuje na bijelu tačku.

Oglasi

Odogovornost naravno preuzima najiskusniji igrač Stojan Vranješ. Lagano je pogodio za 1:0.

Vranješ je pet minuta kasnije imao dobar pokušaj iz slobodnog udarca. Ipak, ovog puta nije bio precizan i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Široki bolje otvara drugi dio meča. Uzelac u 47. minuti blokira udarac jednog igrača gostiju i spašava svoj tim.

Nakon toga se Borac budi. Subić u 56. minuti Ziljkić ponovo ostavlja loptu za Subića, ovaj ponovo iz dobre pozicije loše šutira.

Oglasi

Potom golu gostiju prijete Mehanović i Dujaković, nije bilo promjene rezultata, da bi potom u 71. minuti Miškić nestvarnom odbranom nakon udarca Vranješa spasio svoj tim.

Kazna za promašaje stigla je u 74. minuti. Rezervista Stipe Jurić našao se na pravom mjestu nakon ubačaja Vukoje i zabija gol za 1:1.

Očekivano, domaći potom kreću po pobjedu. Prvu veliku šansu imali su u 83. minuti kada Vranješ iz dobre pozicije šalje loptu pored gola gostujućeg tima.

Samo minut kasnije Zijkić pogađa prečku nakon jednog centaršuta i ogromna sreća je bila na strani gostiju u tim trenucima.

Ipak, u 88. minuti Borac stiže do velika tri boda. Bila je to odlična akcija, Ćorić ubacuje u kazneni prostor, a Stojan Vranješ zabija za 2:1 i pobjedu Borca koja im donosi prvo mjesto na tabali Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Borac - Široki Brijeg 2:1

Borac: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić, Ćosić, Dujaković, Vojnović, Brtan, Subić, Vranješ, Mehanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Mašić, Jurilj, Šabić, Stanić, Vukoja, Zachara, Musa, Ikić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Sa ovakvim sudjenjem PL vise nema smisla
32 7
ragge
FK Penal
23 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi