Borac šokirao Čelik u sudijskoj nadoknadi za zlata vrijedan trijumf

Zeničani poraženi na Bilinom polju

Borac šokirao Čelik u sudijskoj nadoknadi za zlata vrijedan trijumf

A. Čaušević

Duel 18. kola Premijer lige između Čelika i Borca okončan je pobjedom gostiju s 1:2 i to poslije preokreta.

Prvu veliku priliku imali su gosti iz Banja Luke. Crnov je u 11. minuti izašao sam pred Pavlovića, ali je domaći golman sjajno intervenisao i spasio svoj gol.

Vodeći gol Čelika viđen je u 43. minuti. Iskusni Mahmutović je lijepo petom spustio loptu Dudiću koji je loptu zakucao u mrežu za vodstvo domaćih.

Borac je mogao uzvratiti već u sljedećoj minuti, ali se Ziljkić nije snašao u izglednoj situaciji pa se rezultat na semaforu nije promijenio. U posljednjim momentima prvog dijela prijetio je i Vranješ, ali je Pavlović opet bio na nivou.

U 66. minuti Zeničani su ponovo zatresli gostujuću mrežu, ali gol Brekala je poništen jer je prethodno lopta napustila linije igrališta.

Borac je do zasluženog izjednačenja stigao u 84. minuti. Jedna odbijena lopta je stigla do rezerviste Jakupovića koji je loptu u mrežu poslao kroz noge Pavlovića.

To nije kraj bio uzbuđenjima jer Borac jer je Vujaklija u trećoj minuti sudijske nadoknade poslije jednog kornera zabio za 1:2 i zaista veliku pobjedu gostiju koji su tako neporaženi i osmu ligašku utakmicu u nizu.

Čelik na drugoj strani je razočarao prvenstveno jer Robijašima koji su danas proslavili 31. rođendan nije uspio pokloniti pobjedu kao najljepši poklon.

Čelik - Borac 1:2 (Dedić 43'/ Jakupović 84', Vujaklija 90+3')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Pavlović, Brekalo, Ćubara, Vrhovac, Dedić, Salčinović, Grahovac, Pecelj, Perišić, Jamak, Mahmutović.

Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Crnov, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Janičič, Ziljkić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

budimo_realni
Borac je kanta, ali Celik je bas bas kanta
5 2
adaStolac
Slijedeca utakmica i čelik ide u zonu ispadanja..zivi bili pa vidili. U čeliku je izgleda jako loša atmosfera..uz sve probleme koje imaju, i navijaci su izgleda izgubili volju da bodre svoj klub.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi