Borac sutra protiv Olimpije nakon 27 godina
Iako je meč prijateljskog karaktera, Vojvodić ističe da će ovo biti dobra provjera za njegove izabranike. Posebno je sretan zbog novog susreta sa trenerom Olimpije

Vojvodć će šansu dati mlađim igračima

Borac sutra protiv Olimpije nakon 27 godina

S. Mlaćo

Fudbaleri Borca sutra nakon 27 godina dočekuju starog rivala, još iz jugoslovenske lige, ekipu ljubljanske Olimpije. Biće to 48. duel ovih timova.

U prethodnih 47 mečeva, za nijansu uspješniji bio je crveno – plavi tim. Borac je slavio 18 puta, Olimpija 17, dok je 12 susreta završeno bez pobjednika.

Prvi i posljednji duel ovih timova završen je rezultatom 2:1. U prvom meču igranom 1948, slavila je Olimpija. Posljednji susret ovih timova, igran 26. maja 1991. godine u Ljubljani, na stadionu Pod Bežigradom dobio je Borac, golovima Lukića i Buača.

Trener Borca Darko Vojvodić ne bi imao ništa protiv da njegov tim sutra slavi istim rezultatom.

"Drago mi je što ćemo igrati ovu utakmicu, da vidimo gdje smo. Rezultat me ne zanima. Mlađi igrači će dobiti šansu, starije ću odmoriti. Malo nam je zgusnut raspored, ali i rezultati su dobri. Moram istaći i to da je trener Olimpije Barišić bio moj mentor za „profi“ licencu", rekao je trener Borca Darko Vojvodić.

Borčev šef struke na raspolaganju će imati sve igrače osim Mazića.

"Biće nam čast da igramo protiv Olimpije. Igraćemo rasterećeno i pokušati da pobjedimo. Ovdje protiv nas niko nije favorit", poručio je prvotimac, Nikola Mojović.

Utakmica Borac – Olimpija igra se sutra sa početkom u 15.00 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi