Skugrić pravi čuda, Radnik izbacio Slogu
Foto: OFK Sloga GC

Osmina finala Kupa FS RS

Skugrić pravi čuda, Radnik izbacio Slogu

Danas su odigrani susreti osmine finala Kupa FS RS, a sigurno najveći rezultat je napravio niželigaš Skugrić 1964 koji je eliminisao prvoligaša iz RS-a, Podrinje iz Janje.

U Mišićima pokraj Modriće je viđena sjajna fudbalska predstava a Skugrić je slavio pobjedu rezultatom 5:4.

Vodio je domaći Skugrić na poluvremenu 2:0 zahvaljujući golovima Miloševića i Savića, a sjajna igra ove ekipe se nastavila i na otvaranju drugog dijela.

Ponovo je pogodio Milošević nakon dvije minute igre u nastavku, da bi Mašić u 53. minuti zatresao mrežu Podrinja za 4:0. Ipak, Podrinje uspijeva izjednačiti. Furiozno igra ekipa iz Janje nakon primljenog četvrtog gola i sa dva pogotka Zekića, te po jednim Došle i Janjića stiže do 4:4. Ipak, Dražen Blagojević golom za 5:4 u 87. minuti susreta osujećuje veliki povratak Podrinja i šalje Skugrić u četvrtfinale Kupa FS RS.

Sjajan rezultat je ostvario i OFK Glasinac 2011 koji je sa minimalnih 1:0 izbacio Kozaru. Gol vrijedan velikog slavlja i prolaza u četvrtfinale je postigao Marko Blagojević u 52. minuti susreta.

Radnik je boljim izvođenjem penala (6:5) uspio upisati gostujuću pobjedu nad Slogom iz Gornjeg Crnjelova i također proći u četvrtfinale.

Četvrtfinale je izborio i Borac koji je na gostovanju slavio pobjedu rezultatom 4:1 nad Šekovićima. Krupa je lagano sa 4:0 slavila u Prijedoru protiv Rudara, dok je isti rezultat na gostovanju kod Birača upisao Leotar.

Veliku pobjedu je upisao FK Ljubić koji je u Doboju savladao domaću Slogu sa 2:1, baš kao i Jedinstvo (Žeravica) koje je na svom terenu sa 2:0 savladalo Slobodu iz Mrkonjić Grada.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Kup FS RS, 1/8 finala:

OFK Sloga Gornje Crnjelovo - FK Radnik Bijeljina 2:2 (pen. 5:6)
FK Sloga Doboj - FK Ljubić Prnjavor 1:2
FK Birač Derventa - FK Leotar 0:4
FK Jedinstvo Žeravica - Sloboda M. Grad 2:0
Fk Skugrić 1964 Mišići - FK Podrinje Janja 5:4
OFK Glasinac 2011 - FK Kozara Gradiška 1:0
FK Rudar Prijedor - FK Krupa 0:4
FK Šekovići - FK Borac 1:4.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi