Borac ima novog golmana

Šiškovski potpisao

Borac ima novog golmana

Adnan Beganović

Aktuelni prvak naše zemlje, Borac iz Banjaluke, pojačao je svoje redove golmanom iz Sjeverne Makedonije, Damjanom Šiškovskim.

Iskusni 29-godišnji golman iz Sjeverne Makedonije, Damjan Šiškovski, je novo pojačanje Borca iz Banjaluke.

Aktuelni prvak naše zemlje, banjolučki Borac, nastavio je sa "slaganjem" ekipe za narednu sezonu u kojoj su ambicje ponovo velike.

Naime, danas su iz Banjaluke obavijestili javnost da je njihov golman i službeno postao Damjan Šiškovski, koji je u Borac stigao iz armenskog Ararata.

Borac i Šiškovski su potpisali ugovor na godinu dana.

"Dolazim u ekipu koja je prošle sezone osvojila titulu u prvenstvu Bosne i Hercegovine i znam da je cilj da se trofej odbrani. Hvala rukovodstvu klubu na ukazanom povjerenju, a na meni je da svojim odbranama doprinesem ostvarenju svih ciljeva.” rekao je Šiškovski i dodao:

Oglasi

“Sa Sebastijanom Hererom me vežu kumske veze i od njega sam već dobio informacije da je ekipa puna odličnih igrača i još boljih ljudi van terena. To je ključ za dobre rezultate".

Inače, ovaj golman je svoju karijeru počeo u Rabotničkom odakle odlazi u Belgiju, tačnije u Gent. Iz Genta stiže na posudbu u Rabotnički, a onda ga fudbalski put vodi u Finsku.

Tamo je branio boje RoPS-a i Lahtija, a jedan dio karijere je proveo na Kipru gdje je nastupao za Doxu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U polsjednjih pola godine je branio boje Ararata. Za ovaj armenski klub je nastupao u devet mečeva, a na tri je uspio mrežu sačuvati netaknutom.

Na kraju dodajmo da je Šiškovski prošao sve omladinske selekcije Sjeverne Makedonije, te da je skupio i 11 nastupa u nacionalnom timu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi