Nizozemac za jači Borac?

Bh. prvak traži pojačanja

Nizozemac za jači Borac? · Saznajemo

Adnan Beganović

Iskusni 27-godišnji nizozemski stoper Bart Meijers bi mogao biti novo pojačanje aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka Borca.

Fudbaleri aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka su danas otputovali na pripreme u Sloveniju, a već sutra bi im se tamo mogao priključiti i novi fudbaler.

Radi se o iskusnom 27-godišnjem nizozemskom stoperu, Bartu Meijersu, koji je protekle četiri sezone nastupao za člana rumunske elite Petrolul.

Neslužbene informacije govore da je Meijers dogovorio saradnju sa Borcem, te da će se uskoro priključiti svojim novim saigračima koji su od danas na pripremama u Sloveniji.

Informacije su neslužbene, pa treba sačekati i potvrdu iz kluba, no ukoliko se pokažu tačnim, Borac će sasvim sigurnop dobiti vrijedno pojačanje u zadnjoj liniji.

Meijers je protekle četiri sezone nastupao za Petrolul, a na nekoliko utakmica u tek završenoj sezoni je nosio i kapitensku traku, što dovoljno govori o tome koliko su ga cijenili u ovom rumunskom klubu.

Oglasi

Inače, Meijers je prema dostupnim informacijama karijeru počeo u omladinskim selekcijama nizozemske NAC Brede za čiji prvi tim je odigrao 26 utakmica i pritom je postigao jedan pogodak.

U Nizozemskoj je još branio boje Almere Cityja, te Helmond Sporta, da bi 2020. godine stigao u Rumuniju, tačnije u pomenuti Petrolul. Za ovaj klub je ukupno odigrao 117 utakmica od čega 35 u prošloj sezoni.

Stojan Vranješ potpisao novi ugovor, FK Borac saznao imena potencijalnih protivnika u 1. kolu kvalifikacija Lige prvaka

Prije polaska u Sloveniju na Gradskom stadionu u Banjoj Luci potpisan je i jedan ugovor i to između aktuelnog bh. prvaka i iskusnog Stojana Vranješa.

Tako će ovaj fudbaler i u narednoj sezoni nastupati za Borac, a iako u poznim igračkim godinama, Vranješ je u prošloj sezoni u svim takmičenjima odigrao 29 utakmica i uprkos skromnoj minutaži uspio je postići četiri pogotka.

Oglasi

Dodajmo i da je Borac danas saznao imena mogućih protivnika u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Bosanskohercegovački prvak ima status nosioca i njegovi mogući rivali su Hamrun Spartans (Malta), Struga (Sjeverna Makedonija), Dečić (Crna Gora), Egnatia (Albanija), UE Santa Coloma (Andora).

Nisu to protivnici pred kojim bh. prvak treba da strahuju, no svakako bi dobro bilo kada bi banjolučki klub malo i sreća "pomazila".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pobjeda u 1. pretkolu Lige prvaka Borcu garantuje još šest evropskih utakmica, a uz dozu sreće mogli bismo kao i prošle godine u grupnoj fazi imati svog predstavnika.

Ma kraju treba istaći i da su preostali bh. predstavnici u 1. kolu kvalifikacija saznali moguće rivale. Tako su potencijalni protivnici Sarajeva Torpedo (Bjelorusija), Aktobe (Kazahstan), Marsaxlokk (Malta), Mornar (Crna Gora), Tallina Kalev (Estonija), a Veleža Škendija (Sjeverna Makedonija), Budućnost Podgorica (Crna Gora) Inter Escalades (Andora), Tirana (Albanija), La Fiorita (San Marino).

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi