Borac traži pojačanja: Krunić 'pikirao' dvojicu

Banjalučani imaju velike ambicije

Borac traži pojačanja: Krunić 'pikirao' dvojicu

Čelnici Borca iz Banjaluke vrijedno rade na slaganju igračkog mozaika za sljedeću sezonu.

Velikan iz Platonove se, kao što je već poznato, vratio u Premijer ligu BiH i u povratničkoj sezoni cilj je biti u samom vrhu bh. fudbala, pa se u skladu s tim intenzivno radi i na dovođenju novih fudbalera.

Skoro sve je dogovoreno sa nekadašnjim fudbalerom Željezničara i Zrinjskog Ivanom Crnovom, pregovara sa i sa Malijcem Dieudoneom Gbakaleom, a na listi želja novog šefa struke Branislava Krunića nalazi se i nekoliko imena iz 1. lige Republike Srpske.

Krunić nam je potvrdio da u svom timu želi vidjeti dvojca iz banjalučkog Željezničara Dejana Bosančića i prvog strijelca lige Bojana Markovića, te da su upiti poslani na adresu kluba kako bi se razgovarali o eventualnom transferu.

"Radi se o igračima pred kojima je blistava karijera, u to sam uvjeren", kaže, između ostalog, Krunić.

Bosančić ima 21 godinu i po vokaciji je vezni igrač, dok dvije godine mlađi Marković igra na poziciji napadača i u minuloj sezoni je postigao 15 pogodaka u 29 odigranih utakmica. Obojica su već nekoliko sezona nosioci igre Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prozivka Borca pred start priprema bit će održana u subotu sa početkom u 10:30 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi