Marinović zadovoljan; Osmanhodžić: Kvalitet? Ne bih da pričam o kvalitetu

Izjave trenera Cityja i Borca

Marinović zadovoljan; Osmanhodžić: Kvalitet? Ne bih da pričam o kvalitetu

Eldar Ganibegović

Nakon utakmice Tuzla City - Borac na Tušnju čuli smo izjave trenera obje ekipe.

U okviru 31. kola WWin lige BiH danas su se na Tušnju sastali Tuzla City i Borac. Gosti iz Banja Luke slavili su pobjedu rezultatom 6:2.

Nakon utakmice izjave za TV su dali treneri oba tima. Prvi je riječ dobio trener Borca, Vinko Marinović.

"Nismo najbolje počeli, primili smo gol pa se vratili. Polako smo onda počeli preuzimati igru, došli do tri gola koja su nam omogućila prednost od 4:1. Bila je situacija da smo bili blizu petog gola, Tuzla se vratila na 4:2. Imali smo dobru reakciju i došli do važne pobjede. Ostalo nam je još jedno kolo, još jedan korak do titule

Možemo biti zadovoljni. Bilo nam je bitno da pobijedimo. Imamo još nekih problema što se tiče povrijeđenih igrača, nismo mogli računati na neke. Svi koji su ušli su pokazali da smo ove sezone imali širok izbor igrača", istakao je.

Zatim je riječ dobio i Adnan Osmanhodžić, trener Tuzla Cityja. Nikako nije bio raspoložen, a kako i bi? 

Oglasi

"Nažalost moram da kažem nažalost, ovo je naš maksimum u ovom trenutku. Očito treba da damo tri-četiri gola da bismo mogli pobijediti. Cijelu polusezonu se to vuče. Igramo do kraja, pokušat ćemo pobijediti, osvojiti neki bod, ali jako teško.

Kvalitet... Ne bih da pričam o kvalitetu. Kvalitet je kad imate tim od 11 igrača. To je kvalitet, nije kvalitet pojedinac. Idemo igrati, pa ćemo vidjeti. Imamo Zrinjski i Velež zadnja dva gola i vidjet ćemo šta dalje."

Borac je tako na +8 u odnosu na Zrinjski. Ako Plemići večeras kiksaju na gostovanju kod GOŠK-a (21:00), Borac je novi prvak Bosne i Hercegovine.

Naredno kolo kada bi Borac bez obzira na ishod večerašnjeg meča u Gabeli mogao ovjeriti titulu, Borcu donosi domaći duel s Igmanom, dok će Tuzla City u goste kod Zrinjskog.

WWin liga Bosne i Hercegovine, 31. kolo:

Tuzla City - Borac 2:6

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

FK Tuzla City: Abdulahović, Nikić, Delimeđac, Šukilović, Nukić, Hadžić, Hodžić, Redžić, Kobiljar, Mašović, Ćosić.

FK Borac: Milošević, Ćelić, Jurilj, Grahovac, Herera, Vuković, Lukić, Blagaić, Sušić, Nišić, Hrelja.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Muho
Osmanhodžiću zar te nije stid i sram ovakvih loših rezultata koje si postigao? U ekipi imaš tri reprezentativca BiH a ispadaš iz lige ! Da imaš i malo pameti i obraza odavno bi sam dao ostavku ! Sa ovakvim rezultatima stekao si imidž najgoreg trenera u BiH i niko te neće uzeti ni u opštinskoj ligi da im kopačke čistiš ! Stidi se i srami svojih "Uspjeha" u PL ! FUJ FUJ FUJ
0 0
Mustafa
Osmanhodzicu ti prvi nemas nikakvog kvaliteta ! Cudi me da te glupavi Husic uporno drzi na klupi ti nisi ni za njive! Mani se fudbala nije to za tebe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi