Borac u Antaliji remizirao sa bugarskom Vitošom

Treći prijateljski susret

Borac u Antaliji remizirao sa bugarskom Vitošom

Fudbaleri Borca remizirali su u trećoj prijateljskoj utakmici u Antaliji i to protiv bugarskog prvoligaša Vitoše 2:2. 

Izabranici Darka Vojvodića poveli su već u trećem minutu preko Demira Jakupovića. Asistent je bio Mojović nakon odlične kombinacije sa Stojanom Vranješom.

Pet minuta kasnije Vitoša je mogla do izjednačenja. Runić je igrao rukom a sudija je pokazao na bijelu tačku. Ipak, Hristov je bio neprecizan poslavši loptu pored gola.

U 20. minutu Kajkut je morao van igre zbog prigovora sudiji, dobio je crveni karton. Dogovoreno je da se dozvoli zamjena i umjesto njega ušao je Šikanić.

Savatović je u 29. minutu odbranio pokušaj Hristova iz blizine, a u 32. Kupenov sa samo tri-četiri metra šutira preko gola.

Bugari su probili bedem Borca u 38. minutu kada je mrežu Savatovića pogodio Lazarov.

Samo dvije minute kasnije Vitoša je stigla do preokreta, ovoga puta Sadula je ubacio sa lijevog krila, a Kupenov glavom matirao Savatovića.

Konačnih Borac – Vitoša 2:2 u 57. minutu postavio je Vladan Danilović. Borčev vezista najprije je presjekao dodavanje golmana Vitoše i zatim ga sjajno lobovao.

BORAC: Savatović, Dujaković, Ćosić, Runić, Bajić, Milutinović, Danilović, Vranješ, Kajkut, Mojović, Jakupović. Igrali su još: Topolović, Janičić, Radulović, Žeravica, Batar, Burazor, Šikanič, Aničić, Zarić, Lekanić. Trener: Darko Vojvodić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

VITOŠA: Vasiljev, Gjonov, Milčev, Kupenov, Popev, Sadula, Lazarov, Hristov, Milev, Dolapčijev. Igrali su još: N. Georgiev, Uzunov, Bonev, Borisov, Stojanov, Kutev, S. Georgijev, Petrov, Radev, Čankov, Gočev, Kohilov, Parvanov, Amzin, Kostadinov, Valčanov. Trener: Rosen Kirilov.

Fudbaleri Borca će u petak, 8. februara, odigrati posljednju kontrolnu utakmicu protiv ukrajinskog Arsenala iz Kijeva umjesto planiranog meča sa kazahstanskim Atirauom. Susret u Antaliji počinje u 11 časova.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zmajbosnjacki9295
Slab ovaj borac brate, kanta od kluba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi